Voorbereiden op een fotoshoot: 5 tips!

Benieuwd naar wat je kunt doen om je voor te bereiden op een fotoshoot? In deze blog geef ik je 5 tips voor het voorbereiden op een fotoshoot.

1. Kledingtips

De meest gestelde vraag: ‘’Wat moet ik aan?’’. Het is belangrijk om iets aan te trekken waar je, je fijn in voelt. Hierdoor ben je op je gemak, dit straal je uit en dat ga je terugzien op de foto.

Dat gezegd hebbende zijn er natuurlijk een aantal tips die ik je mee wil geven. Natuurlijke tinten staan rustig op de foto en leiden niet af van het onderwerp. Kleuren die je veel in mijn fotografie voorbij ziet komen zijn natuurlijke tinten zoals: beige, zandkleur, bruin en groen. Ook bordeaux rood of oranje zijn mooi om toe te voegen aan je outfit bijvoorbeeld in de herfst.

Tip: Voeg textuur toe voor een speels effect, spijkerstof, fluweel, rib of wol.

2. Vermijd deze kledingstukken

Ook zijn er een aantal dingen die ik afraad als fotograaf. Allereest, vermijd felle kleuren zoals, roze en geel. Ook drukke prints, erg dunne streepjes, logo’s of een andere heel fijne patronen raad ik af. Dit zorgt voor veel ruis en kan zorgen voor rare strepen in de foto. Een no go dus!

3. Match met elkaar

Het is belangrijk om jullie outfits op elkaar af te stemmen zodat jullie matchen. Dit kun je doen door gebruik te maken van natuurlijke tinten. Als jij en je partner/gezin allemaal een beetje dezelfde tinten dragen zal het een mooi en rustig geheel worden.

4. Geniet!

Een hele belangrijk tip van mij aan jou.. Geniet! Zie de fotoshoot als een gezellige date in een mooi natuurgebied. Ik leid ons al wandelend naar de mooiste plekjes om jullie vervolgens aan de hand van kleine opdrachtjes te fotograferen. Ik zorg ervoor dat jullie op je gemak zijn zodat jullie niet anders kunnen dan genieten.

5. Vertrouw je fotograaf

Als je bovenstaande tips allemaal hebt opgevolgd en de outfits klaar liggen, dan kan er niks meer mis gaan. Focus je nu lekker op het genieten en het maken van herinneringen met je partner/gezin.

Ik ben een ervaren fotograaf en weet precies hoe ik jullie op je gemak kan stellen. Sta open voor mijn suggesties en ideeën. Dan gaan we samen mooie herinneringen vastleggen! 

Reacties

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

@emmafotografie.nl

Volg me op Instagram

Menu